vision

Isaks vision skapades ur en drivkraft om att göra skillnad för människor i ett land där alla förutsättningar för lycka finns. Men där statistiken visar precis tvärtom - att vi mår allt sämre. Hur kommer detta sig?

ISAK THERN NÖJESPRODUKTIONS VISION

Genom föreläsningsshower ge kunskap och förståelse vad ärr och de ryggsäckar som vi bär på kan väga och göra skadorna mindre ångerfyllda och framtiden då lättare. 

Genom skådespel visa att skillnaden mellan skratt och gråt inte alltid är så stor och att allt behövs i för att leva och njuta bättre.

Genom representativa arbeten vara en förebild och vägvisare till skratt, hopp, liv och tro på livet.

ÄNDRING AV LAGAR

Sjukvården
Dagen man fyller 18 och blir myndig, hade jag gärna sett att någon hämtade den nya patienten, visade runt och fick den att känna sig trygg. Ett team av ett gäng av både sjukvårds experter på direktvård, läkare, sjuksköterska, psykolog, arbetsterapeut och kunniga i juridik och rådgivning. Hur kommer mitt nya efterliv se ut? Man vill som barnvården ha experthjälp lättåtkomligt och inte byta personal som är svåra att nå och nyttja. Hjärnskadade, allvarligt skadade människor skulle kanske också kartläggas så alla processer med byte, flytt, vårdköer, tankar och annan hjälp kan ske samma sekund det behövs och man ska inte skadas av livet mer än vad som redan skett.  

Polis & ordningsmakt
Än vet jag inte hur mycket inblick en poliselev får i sin utbilding med ett behandla en hjärnskadad eller fysiskt och psykiskt nedsatt person. Jag vet inte heller om poliserna som bemötte mig gjorde tjänstefel. Men hur det än gick till så kunde det behandlat mig annorlunda och bättre. Det får absolut inte hända en redan skadad person och det hoppas jag utbildning och polischefer som har hand om sina underornade kan se till får en rätt lära.

Vad gäller ordningsvakter så får de en snabb utbildning på 12 dagar som innefattar mest hjärt- och lugnräddning och annat fokus på kunna hjälpa till fysiskt. De borde också fördjupa sin utbildning och också få skarpare stadgar hur bemötanden ska få gå till.

Skolor och arbeten
Likt som de andra instanserna ovan så måste här kunskap, skärpning och kanske till och med utbildning ske. Man ska inte göra ett livsavgörande val i livet och känna sig helt fel "hjälp" och behandlad. Är du diagnostiserad hjärnskadad så vill du inte bli bemött som att du bara är dyslektiker. 

Vill du veta om hur Isaks drivkraft och visioner uppkom? Läs om hans historia & nya liv här.