press & media

Isak Therns livshistoria har under åren lyfts fram i flera medier. Här kan du läsa ett urval av artiklarna, lyssna på radiointervjuer och se filmer. 

Hopp om livet - en stand-up om barncancer 


Se del 1:här

Hopp om livet - en stand-up om barncancer 

Se del 2:här

Hopp om livet - en stand-up om barncancer 

Se sista delen: här

LYSSNA FÖR BARNHJÄRNFONDEN
Den psykiska ohälsan har ökar överallt och i alla åldrar men mest ökar den ibland barn och ungdomar 10 - 17 år med 100 procent på bara 10 år! Varför är det så? Kanske känner sig fler att kraven på att vara perfekt är för svårt. Kanske behöver vi fuldansa mer och bry oss mindre över vad som är perfektion. Kanske är operfektion det bästa?

Lyssna på Isak Thern och Filip Rörströms nya låt som förhoppningsvis får dig att vilja dansa så mycket att du inte bryr dig om hur du ser ut. Och garanterat så går alla pengarna till Barnhjärnfonden varje gång du på sportify lyssnar på:  "Du äger" 

KAN DET BLI MER ÄRLIGT?

Vad händer när två människor stängs in i en box med frågor man måste ställa och svara på? Vad har jag och min mor inte vågat säga till varandra, och hur hanterar vi den ärliga sanningen om livet och döden?


Titta på svtplay här

" LEV PÅ HOPPET, LITA PÅ ATT DET BLIR BRA EN DAG"

Idag finns 11 000 barncanceröverlevare i Sverige. 70% av dem drabbas av sena komplikationer, alltså ett försämrat hälsotillstånd till följd av antingen sjukdomen eller behandlingen i sig. 30% av dem är allvarliga – det visar en dagsfärsk rapport från barncancerfonden. En av överlevarna som drabbats av sena komplikationer är Isak Thern.

Se tv inslaget här.

"Alla bär vi på hemligheter, ryggsäckar. Jag är så nyfiken på att få öppna dem"

Se dokumentären om de 6 undommarna som fick cancer som barn och hur de lever livet efter.  Frågorna om varför kommer.
Följ deras största frågor bl.a. hos de största forskarna och läkarna i sverige

Dokumentärfilmen kan du se här.

Postkodeffekten - filminspelning Postkodlotteriet

Rickard Sjöberg tog med sig barncanceröverlevaren Isak Thern och vår forskningschef Kerstin Sollerbrant till en familj i Sollentuna för en fika och en pratstund.

Familjen har köpt lotter i Svenska Postkodlotteriet sedan starten och de pratade om vilken nytta pengarna från lotteriets överskott gör.

Se filmen här."

Jacob Balabrega häsar till framtiden

Showmannen Jacob Balabrega sitter fast i sin tid på 1920 - talen. Framtiden 2020 har fått corona och Jacobs tidsmaskin sätter stopp för hans resande.