press & media

Isak Therns livshistoria har under åren lyfts fram i flera medier. Här kan du läsa ett urval av artiklarna, lyssna på radiointervjuer och se filmer. 

" LEV PÅ HOPPET, LITA PÅ ATT DET BLIR BRA EN DAG"

Idag finns 11 000 barncanceröverlevare i Sverige. 70% av dem drabbas av sena komplikationer, alltså ett försämrat hälsotillstånd till följd av antingen sjukdomen eller behandlingen i sig. 30% av dem är allvarliga – det visar en dagsfärsk rapport från barncancerfonden. En av överlevarna som drabbats av sena komplikationer är Isak Thern.

Se tv inslaget här.

KAN DET BLI MER ÄRLIGT?

Vad händer när två människor stängs in i en box med frågor man måste ställa och svara på? Vad har jag och min mor inte vågat säga till varandra? Hur hanterar vi den ärliga sanningen om livet och döden?


Titta på SVT Play här.

ISAK ÖVERLEVDE CANSERN - NU ROAR HAN CANCERSJUKA BARN
Isak Thern fick cancer när han var 16 år. Han överlevde, blev friskförklarad förra året. Och tio år senare roar han nu cancersjuka barn på sjukhuset i Lund, som cirkusdirektören Jacob Balabrega!

Lyssna på radiointervju här

LYSSNA FÖR BARNHJÄRNFONDEN

Den psykiska ohälsan har ökar överallt och i alla åldrar men mest ökar den ibland barn och ungdomar 10 - 17 år med 100 procent på bara 10 år! Varför är det så? Kanske känner sig fler att kraven på att vara perfekt är för svårt. Kanske behöver vi fuldansa mer och bry oss mindre över vad som är perfektion. Kanske är operfektion det bästa?

Lyssna på Isak Thern och Filip Rörströms nya låt som förhoppningsvis får dig att vilja dansa så mycket att du inte bryr dig om hur du ser ut. Och garanterat så går alla pengarna till Barnhjärnfonden varje gång du på sportify lyssnar.

Lyssna på låten"Du äger" här  

Postkodeffekten - filminspelning Postkodlotteriet

Rickard Sjöberg tog med sig barncanceröverlevaren Isak Thern och vår forskningschef Kerstin Sollerbrant till en familj i Sollentuna för en fika och en pratstund.

Familjen har köpt lotter i Svenska Postkodlotteriet sedan starten och de pratade om vilken nytta pengarna från lotteriets överskott gör.

Se filmen här."

Hopp om livet - en stand-up om barncancer 

Se del 1: här

Hopp om livet - en stand-up om barncancer 


Se del 2: här

Hopp om livet - en stand-up om barncancer 

Se sista delen: här

"Alla bär vi på hemligheter, ryggsäckar. Jag är så nyfiken på att få öppna dem"

Se dokumentären om de 6 undommarna som fick cancer som barn och hur de lever livet efter.  Frågorna om varför kommer.

Följ deras största frågor bl.a. hos de största forskarna och läkarna i sverige

Dokumentärfilmen kan du se här.