press & media

Isak Therns livshistoria har under åren lyfts fram i flera medier. Här kan du läsa ett urval av artiklarna, lyssna på radiointervjuer och se filmer. 

Isak skrev låten ”Du äger” till alla som tvivlar på sig själv

Hur man än mår så äger man sitt liv. Det vill helsingborgaren Isak Thern säga till alla unga med låten ”Du äger”. I hela sitt liv har han levt med känslan av att inte passa in – ibland inte ens vilja leva. 

Läs hel atikeln i HD här

”Mitt liv är förstört”
 – Det var först efter ett halvår som jag kunde springa igen. Det har med åren successivt blivit bättre med allting. Men jag lever fortfarande med balanssvårigheter, dubbelseende, talsvårigheter och minnesluckor. När man fick veta att man hade cancer kände man ”mitt liv är förstört”, säger Isak.

Han förklarar hur det tog väldigt många år innan han till slut lärde sig leva med sina smärtor. Bland annat behövde han lära sig stå, gå, äta och prata igen.

Läs hela artikeln i Expressen här

ISAK SLOG CANCERN - NU VILL HAN FÖRBÄTTRA BARNCANCERVÅRDEN

För en dryg månad sedan skickade Isak Thern ett brev till socialminister Annika Strandhäll. I veckan träffades de i Stockholm och diskuterade barncancervård.

– Det var osannolikt att förstå att man var där, säger Isak Thern."

Läs hela artikeln här.

ISAK SKREV LÅTEN ”DU ÄGER” TILL ALLA SOM TVIVLAR PÅ SIG SJÄLVA 
Hur man än mår så äger man sitt liv. Det vill helsingborgaren Isak Thern säga till alla unga med låten ”Du äger”. 

Varje spelning på Spotify ger några ören till Barnhjärnfonden. Men artisterna vill framför allt att alla som känner sig utanför ska känna igen sig i textrader som ”Så tro på dig själv, var bara dig själv, för ingen annan kan vara likadan speciell”.

Läs hela artikeln här

”FÅR MAN SKÄMTA OM CANCER?”

Barncancerfonden och Folke Rydén Production bjuder in till premiärvisningen av Hopp om livet – en dokumentär om att överleva barncancer och göra stand-up av det.

- "Humor kan vara ett sätt att närma sig svåra saker. Vi ville göra en stand-up för att prata om livet efter barncancern", säger Isak Thern.

Läs hela artikeln här.

 

ÖVERLEVDE CANCER – NU ÖVERTYGADE HAN POLITIKERNA

Canceröverlevaren Isak Thern från Kalmar är på väg hem från Gotland efter att ha övertygat sju av åtta riksdagspartier om att garantera en fortsättning på den nationella cancerstrategin. 500 miljoner kronor per år, och en del av det ska gå till barncancervården.

Läs hela atiklen här.

ISAK 25 TRÄFFADE MINISTER

– Nej, faktiskt inte. Såklart hoppades vi på att vi kunde skaka om och uppmärksamma den här frågan, men hur omfattande det skulle bli visste inte jag i alla fall. Det var en rolig överraskning, säger Isak Thern till Dagens Medicin.

Läs hela artiklen här.

ISAK SKREV TILL SOCIALMINISTERN FÖR EN BÄTTRE BARNCANCERVÅRD

Därför spelade Isak Thern in en film tillsammans med Barncancerfonden och två andra drabbade som han sen skickade till socialministern Annika Strandhäll. Annika svarade på hans fråga och nu är dialogen igång. Så småningom är det tänkt att de ska träffas och snacka vidare."

Lyssna på radiointervjun och läs artikeln här

DÅLIGT STÖD TILL DE SOM ÖVERLEVT BARNCANCER

Den som överlevt en cancersjukdom som barn får sämre vård för komplikationer som kan uppstå efteråt, skriver Barncancerfonden i en ny rapport.

– Eftersom jag tänkte och förberedde mig på döden när jag var 16 så gör ju det att jag är väldigt tacksam över livet. Jag försöker leva så naturligt och grönt som möjligt. Och omge mig med människor som ger mig något. Jag har en flickvän och en hund som jag älskar väldigt mycket, avslutar Isak Thern.

Läs artiklen och lyssna på SR p1här.

PARTIER ÖVERENS OM SATSNING PÅ BARNCANCER

"Efter att ha klarat av en hjärntumör är det ingenting som är omöjligt för Isak Thern. När Isak Thern var 16 år fick han veta att han hade en aggressiv tumör i lilla hjärnan – även kallat för kroppens sambandscentral.

Läs hela artikeln här.

HUNDEN SIGGE HJÄLPTE ISAK ATT ÖVERLEVA HJÄRNTUMÖREN

"Hunden Sigge blev vändpunkten när livet såg som mörkast ut för Isak Thern. Med Sigge fick Isak tillbaka glädjen igen efter cancern.

Sigge gjorde att Isak började ta sig ut och träffa människor igen. För 24-årige Isak betyder busige Sigge allt."

Läs hela artikeln här.

FÖRLÅT, MEN JAG HAR HAFT CANCER

"Isak Thern och Daniela Costea har båda blivit utkörda från krogen av ordningsvakter som trott att de varit fulla. Det hjälpte inte att förklara att de varit cancersjuka.

– "Man ska inte behöva bli kompis med alla vakter för att leva", säger Isak.

Läs hela artikeln här.

ISAK 23, ÖVERLEVDE CANCERN - MEDVERKAR I NY DOKUMENTÄR

"Dagen innan han fyllde 17 år fick Isak Thern diagnosen cancer i lillhjärnan. Nu är Kalmarbon med i en dokumentär om cancerforskning och om hur man tar sig tillbaka. Det ska inte vara en kamp att leva efter överlevnad", säger Thern."

Läs artikeln här.